Maximale vrijwilligersvergoeding 2022

Gepubliceerd op 4 januari 2022 om 10:13
maximale-vrijwilligersvergoeding-2022

Let op: in 2023 is de maximale vrijwilligersvergoeding omhoog gegaan. Meer hierover lees je in dit blog

De maximale vrijwilligersvergoeding blijft hetzelfde als in 2021. Vrijwilligers die 21 jaar of ouder zijn, mogen ook in 2022 een maximale vrijwilligersvergoeding van €1.800 per jaar ontvangen. De maximale vrijwilligersvergoeding 2022 veranderd dus niet, maar toch zetten we even voor je op een rij wat dit precies inhoudt.

 

Onbelastbare vrijwilligersvergoeding 2022

 

De onbelastbare vrijwilligersvergoeding 2022 mag maximaal €5 per uur zijn en maximaal €180 per maand (Belastingdienst).

Dit zijn de maximale bedragen die een vrijwilliger mag ontvangen zonder hier belasting over af te hoeven dragen. Als organisatie hoef je deze vergoeding niet op te geven aan de belasting.

 

Wat gebeurt er als een vrijwilliger een hogere vergoeding ontvangt?

 

Een hogere vrijwilligersvergoeding is alleen onbelast als deze volledig kostendekkend is. Bij twijfel kan je het beste even contact opnemen met de belastingdienst.

 

Vrijwilligersvergoeding en bijstandsuitkering

 

Werk je met vrijwilligers die een bijstandsuitkering ontvangen? Geen probleem! Ook zij mogen een vrijwilligersvergoeding ontvangen. Vrijwilligers die 27 jaar of ouder zijn en in een bijstandsuitkering zitten mogen de maximale vrijwilligersvergoeding ontvangen. Wanneer zij enkel dit bedrag ontvangen, verandert er niks aan de hoogte van de uitkering (Belastingdienst).

 

Voor vrijwilligers onder de 27 jaar kan het ontvangen van een vrijwilligersvergoeding wel gevolgen hebben voor de hoogte van de uitkering. Kijk voor de actuele regels omtrent vrijwilligersvergoeding en bijstandsuitkering op de website van de belastingdienst.

 

Wist je dat?

 

Wist je dat De Klimop Academie ook scholing aanbiedt over het werken met- en leidinggeven aan vrijwilligers in de zorg en welzijnssector? Zo bieden we de spoedcursus vrijwilligers werven en de basistraining vrijwilligersmanagement aan. Ook delen we gratis kennis via e-books. Je kunt het eerste e-book ‘De basis van vrijwilligersmanagement’ hier gratis downloaden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.