Basistraining vrijwilligersmanagement

Verzorgenden en verpleegkundigen opgelet: voor het succesvol doorlopen van deze training ontvang je 13 accreditatiepunten voor Het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden (V&VN). De competenties samenwerking en communicatie staan in deze training centraal.
Leuk dat je meer wil weten over de online basistraining vrijwilligersmanagement!
Waarschijnlijk ervaar je een tekort aan tijd voor het inwerken, begeleiden en behouden van je vrijwilligers, waardoor vrijwilligers soms aan hun lot worden overgelaten, onderling niet goed samenwerken of er veel verloop is. Of wellicht ervaar je moeilijkheden met nieuwe vrijwilligers werven, vrijwilligers motiveren of heb je het gevoel dat je momenteel nog niet genoeg kennis en vaardigheden bezit om vrijwilligers op de juiste wijze te begeleiden. Je bent niet alleen! Er zijn veel vrijwilligerscoördinatoren en zorgprofessionals die dit ervaren. Deze training helpt je om deze problemen op te lossen. In deze training leer je namelijk hoe je een goede basis legt voor het werken met- en leidinggeven aan vrijwilligers.
In deze training leer je:
- Waarom de inzet van vrijwilligers en het goed begeleiden van vrijwilliger zo belangrijk is;
- Hoe je jouw collega’s de waarde van vrijwilligers kunt laten inzien;
- Wat vrijwilligersmanagement inhoudt en wat jouw rol als vrijwilligerscoördinator hierin is;
- Wat de motivatie is van vrijwilligers om vrijwilligerswerk te doen;
- Hoe je een vrijwilligersbeleid ontwikkelt. Aan de hand van vragen die je gesteld krijgt ga je het vrijwilligersbeleid meteen vormgeven. De antwoorden op deze vragen vormen namelijk het vrijwilligersbeleid;
- Hoe nieuwe vrijwilligers werven en verbinden aan de organisatie in zijn werk gaat;
- Hoe vrijwilligers motiveren werkt en hoe je omgaat met weerstand;
- Een goed en sterk vrijwilligerscontract opstellen. Je krijgt ook een voorbeeld van een goed vrijwilligerscontract te zien, die je kunt gebruiken als template zodat je meteen aan de slag kunt met je eigen vrijwilligerscontract opstellen;
- Welke verzekeringen nodig zijn voor vrijwilligers;
- Hoe een (gratis) VOG aanvragen werkt en wat het belang hiervan is;
- Wat het teamvormingsproces inhoudt, waarom het belangrijk is om dit te weten en wat jij als vrijwilligerscoördinator in dit proces kunt doen om de vrijwilligers goed te begeleiden;
- Hoe je vrijwilligers zelfstandiger laat werken;
- Wat de leiderschapsstijl coachend leidinggeven inhoudt en hoe je het toepast;
- Hoe je een goede balans creëert in het werken met vrijwilligers en het uitvoeren van je andere werkzaamheden;
- Hoe je een balans vindt tussen zakelijk maar toch ook betrokken zijn;
- Meer over huidige trends en ontwikkelingen en hoe je deze kunt toepassen binnen jouw organisatie;
- Hoe je zorgt voor een goede afsluiting in het werken met vrijwilligers, ook wanneer de samenwerking door een vervelende oorzaak stopt.
Voor wie is deze training geschikt?
Deze training is geschikt voor vrijwilligerscoördinatoren en zorgprofessionals die korter dan een jaar ervaring hebben in het werken met vrijwilligers. Deze training is ook geschikt voor vrijwilligerscoördinatoren en zorgprofessionals die al langer met vrijwilligers werken en graag hun basiskennis willen opfrissen. Heb je al wat meer ervaring en/of wil je liever dieper ingaan op het ontwerp vrijwilligersmanagement? Dan raden we je aan om deel te nemen aan de verdiepingstraining vrijwilligersmanagement.
Hoe werkt het?

De training wordt gegeven in een online omgeving, wat je in staat stelt te leren waar je maar wilt en wanneer het jou uitkomt. Je ontvangt van ons inloggegevens en een linkje naar de online leeromgeving en kunt zelfstandig aan de slag. In dit geval dus geen reistijd, reiskosten en geen hele trainingsdag op een datum die voor jou eigenlijk niet uitkomt. Verder heb je geen aanvullende software nodig. Enkel een computer, tablet of telefoon met internetverbinding en een lekker kopje koffie of thee is voldoende.
In totaal ben je ongeveer 13 uur kwijt aan de training, maar je kunt deze uren helemaal zelf inplannen. Na inschrijving krijg je binnen één werkdag toegang tot de online leeromgeving. Vervolgens heb je één jaar de tijd om deze training af te ronden. Zo heb je voldoende tijd om de lesstof rustig te doorlopen.
Verder maak je tijdens de training praktijkopdrachten waar je per mail feedback op krijgt. Zo is de online training toch persoonlijk en omdat je al jouw vragen mag stellen, weet je zeker dat jouw persoonlijke leerdoel wordt bereikt.
Na afloop van de training ontvang je een digitaal certificaat van deelname met een onbeperkte geldigheidsduur.
Wat kost de training?
Deelname aan de basistraining vrijwilligersmanagement kost €395 exclusief btw per deelnemer. Inschrijven kan door op de onderstaande knop te drukken en het inschrijfformulier in te vullen, of door een mail te sturen naar info@deklimopacademie.nl. Met je leidinggevende kun je bespreken of deze kosten vergoed worden vanuit het scholingsbudget.
Het bedrag wordt na afloop van de training middels een factuur in rekening gebracht. Mocht je onverhoopt toch niet tevreden zijn over de training, krijg je jouw geld netjes terug. Kijk voor meer informatie over de niet goed geld terug garantie even naar de algemene voorwaarden.
Twijfel je of de basistraining vrijwilligersmanagement geschikt is voor jou of je collega’s of heb je nog een andere vraag? Neem dan contact op via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@deklimopacademie.nl.
Ben jij er klaar voor om te leren hoe je een goede basis legt voor het werken met- en leidinggeven aan vrijwilligers? We zien je graag terug bij de basistraining vrijwilligersmanagement!

Benieuwd naar wat anderen deelnemers van de training vonden? Je kunt de beoordelingen over de basistraining vrijwilligersmanagement hier lezen.