Basistraining vrijwilligersmanagement

Beoordeling-training-vrijwilligersmanagement

Leuk dat je meer wilt weten over de online basistraining vrijwilligersmanagement! Bij De Klimop Academie kun je als zorgprofessionals of als vrijwilligerscoördinator werkzaam in de zorg en welzijnssector deze training, die je naar het volgende niveau brengt, volgen. In deze training leer je hoe je kunt leidinggeven aan vrijwilligers en hoe je een goede basis legt voor het werken met vrijwilligers binnen jouw organisatie. Er komen diverse onderwerpen aan bod zoals: nieuwe vrijwilligers werven, vrijwilligers motiveren, het ontwikkelen van een vrijwilligersbeleid en een vrijwilligerscontract opstellen. Wat je precies leert in deze training, kun je verderop nog eens nalezen.

 

Waarschijnlijk ervaar je een tekort aan tijd voor het inwerken, begeleiden en behouden van je vrijwilligers, waardoor vrijwilligers soms aan hun lot worden overgelaten, onderling niet goed samenwerken of er veel verloop is. Of wellicht ervaar je moeilijkheden met nieuwe vrijwilligers werven, vrijwilligers motiveren of heb je het gevoel dat je momenteel nog niet genoeg kennis en vaardigheden bezit om vrijwilligers op de juiste wijze te begeleiden. Je bent niet alleen! Er zijn veel vrijwilligerscoördinatoren en zorgprofessionals die dit ervaren.

 

Daarnaast is de afstand tussen vrijwilligers, de vrijwilligerscoördinator en ander beroepspersoneel vaak nog groot. Je herkent het vast wel. Je hebt hard je best gedaan op nieuwe vrijwilligers werven en hebt een vrijwilliger gevonden die op een bepaalde afdeling aan de slag gaat, maar die na een dag alweer stopt omdat er iets vervelends is voorgevallen met een collega. Vaak komt dit door misscommunicatie en omdat niet al je collega’s de waarde van vrijwilligers inzien.

 

Hoe mooi zou het zijn als je het bovenstaande scenario niet meer hoeft mee te maken? En hoe mooi zou het zijn als je straks één team vormt met jouw vrijwilligers en als je leert hoe je als vrijwilligerscoördinator in zo min mogelijk tijd het beste kunt leidinggeven aan vrijwilligers, vrijwilligers motiveren en hen zelfstandig kunt leren functioneren? En daarnaast ook nog eens jouw kennis en vaardigheden versterkt worden waardoor je straks met meer plezier en minder zorgen je werk kunt uitvoeren? Door het volgen van de online basistraining vrijwilligersmanagement kan je dit bereiken!

 

In deze training leer je:

 • Waarom de inzet van vrijwilligers en het goed begeleiden van vrijwilliger zo belangrijk is, en hoe je jouw collega’s de waarde van vrijwilligers kunt laten inzien;
 • Wat vrijwilligersmanagement inhoudt en wat jouw rol als vrijwilligerscoördinator hierin is;
 • Wat de motivatie is van vrijwilligers om vrijwilligerswerk te doen;
 • Hoe je een vrijwilligersbeleid ontwikkeld;
 • Hoe nieuwe vrijwilligers werven en vasthouden in zijn werk gaat;
 • Hoe vrijwilligers motiveren werkt en hoe je omgaat met weerstand;
 • Een goed en sterk vrijwilligerscontract opstellen. Je krijgt ook een voorbeeld van een goed vrijwilligerscontract te zien, die je kunt gebruiken als template zodat je meteen aan de slag kunt met je eigen vrijwilligerscontract opstellen;
 • Welke verzekeringen nodig zijn voor vrijwilligers;
 • Hoe een (gratis) VOG aanvragen werkt en wat het belang hiervan is;
 • Wat het teamvormingsproces inhoudt, waarom het belangrijk is om dit te weten en wat jij als vrijwilligerscoördinator per fase kunt doen om de vrijwilligers goed te begeleiden;
 • Hoe je vrijwilligers zelfstandiger laat werken;
 • Wat de leiderschapsstijl coachend leidinggeven inhoudt en hoe je het toepast;
 • Hoe je een goede balans creëert in het werken met vrijwilligers en het uitvoeren van je andere werkzaamheden;
 • Meer over huidige trends en ontwikkelingen en hoe je deze kunt toepassen binnen jouw organisatie en hoe je jouw vrijwilligersbeleid kunt aanpassen aan de hand van deze trends en ontwikkelingen;
 • Hoe je zorgt voor een goede afsluiting in het werken met vrijwilligers.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is geschikt voor vrijwilligerscoördinatoren die korter dan een jaar werkzaam zijn in de zorg en welzijnssector en voor zorgprofessionals die met vrijwilligers werken. De training is ook geschikt voor vrijwilligerscoördinatoren die meer dan een jaar werkervaring hebben en die graag hun kennis willen opfrissen over het opstellen van een vrijwilligersbeleid, nieuwe vrijwilligers werven, een vrijwilligerscontract opstellen, vrijwilligers motiveren, over huidige trends en ontwikkelingen en daarnaast nieuwe vaardigheden willen leren over het leidinggeven aan vrijwilligers.

Hoe werkt het?

Training vrijwilligersmanagement

De training wordt gegeven in een online omgeving, wat je in staat stelt te leren waar je maar wilt en wanneer het jou uitkomt. In dit geval dus geen reistijd, reiskosten en geen hele trainingsdag op een datum die voor jou eigenlijk niet uitkomt. In totaal ben je ongeveer 13 uur kwijt aan de training, maar je kunt deze uren helemaal zelf inplannen. Je hebt 6 weken de tijd om deze training af te ronden. Je kunt zelf een startdatum kiezen voor de training, alleen is het wel zo dat er tussen je aanmelding en je gewenste startdatum minimaal 3 werkdagen moeten zitten. Zo is er voldoende tijd om je de benodigde informatie en inlogcodes te sturen zodat je alles compleet hebt om een goede start te kunnen maken.

 

Door het doorlopen van de modules leer je alle benodigde kennis en vaardigheden. Deze kennis en vaardigheden leer je toe te passen in de praktijk door het maken en uitvoeren van opdrachten, waar je feedback op krijgt. Ook krijg je veel nuttige praktijkvoorbeelden en leer je bijvoorbeeld hoe een vrijwilligerscontract opstellen werkt, aan de hand van voorbeelden en wordt in detail beschreven wat er in het vrijwilligersbeleid hoort te staan en hoe een gratis VOG aanvragen werkt. Daarnaast wordt je kennis getoetst aan de hand van tussentijdse kennisvragen. Ook kun je vragen stellen in de online leeromgeving, zodat de training persoonlijk kan worden afgestemd op jouw wensen en behoeften en je persoonlijke leerdoelen behaald worden.

 

In deze training zijn de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied vrijwilligersmanagement geïntegreerd, evenals de nieuwste onlineleertechnieken die jou in staat stellen nog betere resultaten te behalen. Verder heb je geen aanvullende software nodig. Enkel een computer/laptop met internetverbinding en een lekker kopje koffie of thee is voldoende.

 

Na afloop van de training ontvang je een certificaat van deelname met een onbeperkte geldigheidsduur.

Wat kost de training?

Deelname aan de basistraining vrijwilligersmanagement kost €395 exclusief btw per deelnemer. Inschrijven kan door op de onderstaande knop te drukken en het inschrijfformulier in te vullen, of door een mail te sturen naar info@deklimopacademie.nl. Met je leidinggevende kan je bespreken of deze kosten vergoed kunnen worden vanuit het scholingsbudget.

 

Het bedrag zal na afloop van de training middels een factuur in rekening gebracht worden. Mocht je onverhoopt toch niet tevreden zijn over de training, dan geldt er een niet goed, geld terug garantie (zie algemene voorwaarden voor meer informatie). 

Twijfel je of de basistraining vrijwilligersmanagement geschikt is voor jou of je collega’s of heb je nog een andere vraag? Neem dan contact op via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@deklimopacademie.nl.

 

Ben jij er klaar voor om te leren hoe je het beste kunt leidinggeven aan vrijwilligers en om meer kennis op te doen over nuttige onderwerpen, zoals een goed vrijwilligerscontract opstellen een vrijwilligersbeleid opstellen, nieuwe vrijwilligers werven, vrijwilligers motiveren en om je vaardigheden te versterken? Ik zie je graag terug bij de basistraining vrijwilligersmanagement!

niet goed geld terug garantie training vrijwilligersmanagement

Benieuwd naar wat anderen deelnemers van de training vonden? Je kunt de beoordelingen over de basistraining vrijwilligersmanagement hier lezen.