E-book 'de basis van vrijwilligersmanagement'

In het e-book 'De basis van vrijwilligersmanagement' wordt aan de hand van 8 stappen uitgelegd hoe je een goede basis legt voor het werken met- en leidinggeven aan vrijwilligers binnen jouw organisatie, zodat je jouw vrijwilligers nog beter kunt begeleiden en de samenwerking beter zal verlopen.

De 8 stappen die worden beschreven zijn:

Stap 1 Zorg voor een goede basis: wat is het belang van een vrijwilligersbeleid en wat staat er allemaal in dit beleid?

Stap 2 Vind en bind vrijwilligers: hoe werf je vrijwilligers, wat is de motivatie van vrijwilligers en hoe bind je vrijwilligers aan jouw organisatie?

Stap 3 Regel je administratieve zaken: wat is het belang van een vrijwilligerscontract /vrijwilligersovereenkomst en welke verzekeringen zijn nodig wanneer je met vrijwilligers werkt?

Stap 4 Leer meer over het teamvormingsproces: aan de hand van het teamontwikkelingsmodel van Tuckman wordt uitgelegd hoe vrijwilligersteams zich vormen en hoe jij hier als vrijwilligerscoördinator het beste op in kunt spelen.

Stap 5 Pas coachend leidinggeven toe: wat houdt coachend leiddinggeven in, hoe pas je dit toe en hoe zet je het in om de motivatie van vrijwilligers omhoog te halen?

Stap 6 Creëer structuur en balans: je hebt als vrijwilligerscoördinator zoveel te doen. Hoe kun je hier een goede balans en structuur in creëren en wat is het belang hiervan?

Stap 7 Blijf up to date en verander mee: wat zijn belangrijke trends op het gebied van vrijwilligersmanagement en wat kan je hiermee?

Stap 8 Zorg voor een goede afsluiting: hoe neem je op de juiste wijze afscheid van je vrijwilligers?

De basis van vrijwilligersmanagement: hoe werf je vrijwilligers
Download het e-book 'De basis van vrijwilligersmanagement'
Ik verklaar de privacyverklaring en algemene voorwaarden te hebben gelezen en ga hiermee akkoord