E-book 'de basis van vrijwilligersmanagement'

In het e-book 'De basis van vrijwilligersmanagement' wordt aan de hand van 8 stappen uitgelegd hoe je een goede basis legt voor het werken met- en leidinggeven aan vrijwilligers binnen jouw organisatie, zodat je jouw vrijwilligers nog beter kunt begeleiden en de samenwerking beter zal verlopen.

De 8 stappen die worden beschreven zijn:

Stap 1 Zorg voor een goede basis: wat is het belang van een vrijwilligersbeleid en wat staat er allemaal in dit beleid?

Stap 2 Vind en bind vrijwilligers: hoe werf je vrijwilligers, wat is de motivatie van vrijwilligers en hoe bind je vrijwilligers aan jouw organisatie?

Stap 3 Regel je administratieve zaken: wat is het belang van een vrijwilligerscontract /vrijwilligersovereenkomst en welke verzekeringen zijn nodig wanneer je met vrijwilligers werkt?

Stap 4 Leer meer over het teamvormingsproces: aan de hand van het teamontwikkelingsmodel van Tuckman wordt uitgelegd hoe vrijwilligersteams zich vormen en hoe jij hier als vrijwilligerscoördinator het beste op in kunt spelen.

Stap 5 Pas coachend leidinggeven toe: wat houdt coachend leiddinggeven in, hoe pas je dit toe en hoe zet je het in om de motivatie van vrijwilligers omhoog te halen?

Stap 6 Creëer structuur en balans: je hebt als vrijwilligerscoördinator zoveel te doen. Hoe kun je hier een goede balans en structuur in creëren en wat is het belang hiervan?

Stap 7 Blijf up to date en verander mee: wat zijn belangrijke trends op het gebied van vrijwilligersmanagement en wat kan je hiermee?

Stap 8 Zorg voor een goede afsluiting: hoe neem je op de juiste wijze afscheid van je vrijwilligers?

 

Het e-book downloaden

Om het e-book te kunnen ontvangen dien je akkoord te gaan met de privacyverklaring en algemene voorwaarden
van De Klimop Academie.  Neem deze dus eerst even door. 

Veel leesplezier! 

De basis van vrijwilligersmanagement: hoe werf je vrijwilligers
Download het e-book 'De basis van vrijwilligersmanagement'
Ik verklaar de privacyverklaring en algemene voorwaarden te hebben gelezen en ga hiermee akkoord