Vrijwilligers werven op een manier die wel werkt

Cursus vrijwilligers werven op een manier die wel werkt

Wil jij leren hoe je vrijwilligers werft op een manier die wel werkt? En wil je leren van ons én van andere cursisten? Lees dan snel verder…


In de live online cursus vrijwilligers werven op een manier die wel werkt gaan we samen aan de slag met het werven van vrijwilligers op een vernieuwende manier. Dit doen we in drie dagdelen van elk 2 uur en door tussendoor de opgedane kennis in de praktijk toe te passen. Hierdoor start je tijdens deze cursus ook meteen met het werven van nieuwe vrijwilligers.

Voor wie?

 

Deze cursus is geschikt voor alle vrijwilligerscoördinatoren die werkzaam zijn in de zorg en welzijnssector en er klaar voor zijn om te werven op een andere manier en dit graag in groepsverband leren. Wil je liever zelfstandig aan de slag? Dan past de online spoedcursus vrijwilligers werven beter bij jou.

Inhoud

De cursus bestaat uit drie dagdelen waarin je het volgende leert.

 

Dagdeel 1:

  • Traditioneel werven versus vernieuwend werven: wat is nu eigenlijk het verschil tussen beiden? En waarom werkt vernieuwend werven beter?
  • Hoe bepaal je naar welke vrijwilliger je op zoek bent?
  • Welke wervingskanalen zijn er en passen bij jou?
  • Als huiswerkopdracht ga je een profielschets maken en wervingskanalen kiezen.

 

Dagdeel 2:

  • Je leert waarom het belangrijk is om je organisatie aantrekkelijk in de markt te zetten en hoe je dit doet.
  • Ook leer je hoe je een pakkende wervingsboodschap opstelt.
  • En we gaan kijken naar hoe je een goede selectieprocedure voert en nieuwe vrijwilligers inwerkt.
  • Als huiswerkopdracht ga je uitwerken wat jouw organisatie uniek maakt en vervolgens een pakkende wervingsboodschap opstellen. Daarna ga je ook echt aan de slag met het werven van nieuwe vrijwilligers!

 

Dagdeel 3:

  • We gaan samen evalueren. Hoe is het de afgelopen maand gegaan? Loop je nog ergens tegenaan?
  • Ook is er voldoende ruimte om jouw laatste vragen te stellen.

 

En ook tussen de lessen door mag je natuurlijk al jouw vragen stellen aan de trainer.

Data en aanmelden

Op dit moment staan er geen data gepland voor deze cursus. Je kunt jezelf aanmelden op de wachtlijst door onderaan de pagina op de oranje knop te klikken. Bij voldoende aanmeldingen worden de volgende data gepland. Uiteraard is inschrijving op de wachtlijst geheel vrijblijvend. 

De cursus wordt gegeven door Suzanne de Baere via Zoom en voorafgaand ontvang je van ons de linkjes. Deelname kost €395 exclusief btw per deelnemer. Dit bedrag wordt één maand voorafgaand aan de cursus gefactureerd. Inschrijven kan via het onderstaande aanmeldformulier.


Heb je nog vragen over de cursus? Neem dan gerust contact op.


Ga jij samen met ons aan de slag met het werven van vrijwilligers op een manier die écht werkt? We zien je graag terug tijdens de cursus!