Word een mega goede vrijwilligerscoördinator

Stel je voor: je weet precies wat jouw werk als vrijwilligerscoördinator inhoud en barst van de zelfvertrouwen. Je hebt elke dag ontzettend veel zin om naar je werk te gaan. De samenwerking met en tussen je vrijwilligers is goed. De vrijwilligers, je collega’s en jij hebben hetzelfde doel en gaan daar volledig voor. Je voelt geen tijdsdruk meer. En bovenal ervaar je veel meer plezier in je werk.

 

Will je dat? Lees dan verder. Deze basistraining vrijwilligersmanagement helpt je namelijk op weg naar het bereiken van dit scenario. In deze training leer je namelijk:

 

 • Alle basiskennis en -vaardigheden die je nodig hebt om vrijwilligers goed te begeleiden.
 • Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en motivatie in je werk.
 • Wordt de samenwerking met je vrijwilligers beter.
 • En ervaar je minder tijdsdruk.

Het ideaalbeeld


Tijdens je opleiding heb je waarschijnlijk nauwelijks iets geleerd over het werken met vrijwilligers. En nu mag je ineens tientallen tot honderden vrijwilligers begeleiden.

 

Leuk, maar toch ook wel een tikkie uitdagend...

 

Want wat moet je nu allemaal met die vrijwilligers? En wat mogen ze van jou verwachten? En hoe ga je om met de hoge werkdruk? Je hebt immers zo weinig tijd, maar tegelijkertijd zoveel werk te doen en zoveel vrijwilligers te begeleiden. En de kans is groot dat je er ook nog eens alleen voor staat.

Daarnaast maken ook je collega’s het je niet altijd even makkelijk

 

Ze zien de waarde van vrijwilligers niet in of zijn het beu dat ze steeds weer met nieuwe vrijwilligers moeten werken. Ze nemen niet de tijd om vrijwilliger te leren kennen of negeren hen zelfs…

Ik ken het

 

Ik werd tijdens mijn allereerste grote mensen baan bij SVRZ (een ouderenzorginstelling in Zeeland) ook in het diepe gegooid. Gelukkig mocht ik na een jaartje zwemmen een toffe cursus doen over het begeleiden van vrijwilligers. Er ging een wereld voor me open. Ik ontdekte wat er allemaal nog meer mogelijk was met vrijwilligers. 

 

En toen gebeurde er iets magisch…

Ik zoog alle kennis op als een spons en paste het direct toe in mijn werk. En wat er toen gebeurde was magisch. Er was ineens veel minder gedoe. De samenwerking tussen de vrijwilligers en mij werd beter, maar ook tussen de vrijwilligers onderling. We functioneerde ineens als 1 team.

En zo begon mijn ontwikkelingsreis. Ik begon nog meer kennis en tools te verzamelen. Ik dook de boeken in, volgende nog meer cursussen en talloze webinars. De nieuwe kennis paste ik meteen toe in de praktijk. Wat werkte, bleef ik doen. Wat niet werkte, daar stopte ik mee. En zo ontdekte ik wat het precies is dat je moet weten als je met vrijwilligers werkt.

 

Al deze kennis, vaardigheden en tools heb ik gebundeld in deze basistraining vrijwilligersmanagement

 

Zo ontdek ook jij hoe je op een goede manier samenwerkt met vrijwilligers.


Leer de kneepjes van het vak


Ik help jou in deze training de kneepjes van het vak te leren. Je krijgt alle basiskennis en -vaardigheden aangereikt die je nodig hebt om vrijwilligers goed te begeleiden. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en motivatie in je werk. Zo ontstaat er een betere samenwerking met je vrijwilligers en ervaar je minder tijdsdruk waardoor er meer rust komt.

 

Stap voor stap


En dat zonder dat je jaren hoeft te leren, talloze boeken hoeft te lezen of webinars moet volgen. Ik heb alle info namelijk overzichtelijk gebundeld zodat je het stap voor stap kunt doorlopen.


Welke resultaten ga je behalen met deze training?


Je ontdekt dingen waar je ook in je privéleven profijt van gaat hebben

 

Als je de basistraining vrijwilligersmanagement volgt, ga je het volgende ervaren.

 • Je wordt een nog betere vrijwilligerscoördinator die precies weet hoe je je werk moet doen. Dit motiveert je en maakt je zelfverzekerd waardoor je niet meer met tegenzin naar je werk gaat.

 • Ik deel stap voor stap wat er allemaal komt kijken bij het werken met vrijwilligers en wat van jou verwacht wordt als vrijwilligerscoördinator. Hierdoor hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. Dit scheelt je jaren aan zelfstudie.

 • Ik laat je ook nog eens zien hoe je in zo min mogelijk tijd vrijwilligers toch goed begeleid. Want als je tientallen of honderden vrijwilligers begeleid, komt er nogal wat verantwoordelijkheid en werk op je bordje te liggen. Hoe ga je hier goed mee om? Wat kun je doen om tijd te besparen? Je ontdekt het in deze training.

 • Je hebt niet meer het gevoel te verdrinken in je werk en dat je constant naar lucht moet happen. Er ontstaat rust en balans. Je gaat niet meet met buikpijn naar je werk en met hoofdpijn naar huis😊

 • Ook ontdek je wat je kunt doen tegen weerstand van je collega’s. Hierdoor zijn er straks minder conflicten. Je houdt hierdoor weer energie over en hebt niet meer het ‘waar doe ik het allemaal voor’ gevoel.

 • Je ontdekt ook hoe je vrijwilligers goed met elkaar laat samenwerken, waardoor er minder gezeur is aan je hoofd. En je straks een fijn team hebt dat goed samenwerkt en op elkaar kan bouwen. En waar jij ook kunt bouwen.

 • We gaan samen werken aan jouw leiderschapsskils. Je komt in je kracht te staan.

 • Je ontdekt wat er allemaal speelt in vrijwilligersland. Zo hoef je niet meer allemaal zelf uit te zoeken. Handig toch?

 • Ook help ik je bij het saaie papierwerk. Zo wordt het opstellen van het vrijwilligersbeleid heel simpel omdat jij alleen maar antwoord hoeft te geven op de vragen die ik je stel. En de vrijwilligersovereenkomst ineens een appeltje eitje omdat je een template krijgt waar je alleen nog jullie persoonlijke info op hoeft te noteren.

 • Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoeveel je leert. De basistraining vrijwilligersmanagement is namelijk de enige, uitgebreide training in dit vakgebied die je online kunt volgen. Dit is heel handig voor iedereen die het druk heeft. Dat was voor mij ook dé reden om deze training online te maken. Zodat je ‘m kunt volgen waar en wanneer je maar wilt zonder tijd te verspillen aan reistijd en zonder dat je alle kennis in 1 of 2 cursusdagen moet leren (want dat is best intensief).

 • Doordat je een jaar lang al je vragen mag stellen, leer je nog zoveel meer. 

 • Je ontdekt dingen waar je ook in je privéleven profijt van gaat hebben. Bijvoorbeeld over hoe je een goede werk-privé balans creëert en over het loslaten van dingen waar je geen invloed op hebt.Inhoud van de training


Je ontdekt stap voor stap wat komt kijken bij het werken met vrijwilligers. We gaan het hebben over onderwerpen als: wat motiveert vrijwilligers? Hoe zorg je voor een goede administratieve basis? Hoe geef je leiding aan vrijwilligers? En hoe neem je op een passende manier afscheid? En nog veel meer!

 

Kijktip: in deze video vertel ik je alles over deze training. 


Hoe werkt het?

 

Na aanmelding ontvang je binnen 1 werkdag een handleiding en link naar de online leeromgeving. Vervolgens heb je 1 jaar de tijd om te training af te ronden. Dit is meer dan voldoende tijd! Verder heb je geen aanvullende software nodig. Enkel een computer, tablet of telefoon met internetverbinding en een lekker kopje koffie of thee is voldoende.

 

Je investering is €395 exclusief btw. Ben je lid van beroepsvereniging AGORA? Dan krijg je 25% korting. Gebruik hiervoor de kortingscode AGORA (gebruik deze code alleen als je ook echt lid bent).

 

Breng het direct in de praktijk


Tijdens de training krijg je de kans om (praktijk)opdrachten te maken. Maak je de opdrachten? Dan krijg je hier persoonlijke feedback op. Verder sta ik tussendoor klaar om al je vragen te beantwoorden. Dit maakt deze training toch persoonlijk en zorgt ervoor dat jouw persoonlijke leerdoel bereikt wordt.

 

 

Voor wie?


De basistraining vrijwilligersmanagement is geschikt voor vrijwilligerscoördinatoren (en mensen die vanuit een andere functie vrijwilligers begeleiden) en willen leren wat hier allemaal bij komt kijken. Ook als je al heel wat jaren met vrijwilligers werkt, maar je basiskennis wil opfrissen, is deze training geschikt voor jou.


Ben jij er klaar voor om nog beter te worden in je werk?

 

Je nog zelfverzekerder en gemotiveerder te voelen? Om op een fijne manier samen te werken met de vrijwilliger?

 

Dit is wat anderen zeggen over de basistraining vrijwilligersmanagement


Ben je nog niet overtuigd? Dit is wat anderen deelnemers hebben ervaren 😊. Wil je nog meer ervaringsverhalen lezen? Je vindt ze op deze pagina.

Vraag en antwoord


Misschien heb je na het lezen van dit alles nog wat vragen. Daarom heb ik de meest voorkomende vragen en antwoorden voor je op een rij gezet. Heb je een andere vraag? Stuur dan gerust een mail.

Kan ik de motivatie opbrengen om online te leren?


Alleen jij kunt die vraag beantwoorden, maar weet dat ik er altijd voor je ben als je vast zit. Ook stel ik je tijdens de training regelmatig vragen die je scherp en gemotiveerd houden. En omdat de modules opgedeeld zijn in korte lessen, wordt leren ineens heel simpel en leuk! De motivatie komt dan vanzelf.


Waarom zou ik een online training volgen? Mis ik dan niet de groepsinteractie?


Het is aan jou om te bepalen wat je belangrijk vindt. Als je echt graag live wil sparren met anderen tijdens de training, is deze niet voor jou. Maar als je af en toe even met mij wil sparren en daar genoeg aan hebt, dan wel! Daarnaast is er een hele leuke Facebookgroep waar je ook vragen kunt stellen aan anderen. Je bent van harte welkom om lid te worden en daar de interactie met anderen op te zoeken.


Mijn werkgever wil/kan de training niet betalen en ik heb er het geld er niet voor, maar wil toch graag meedoen. Is hier een oplossing voor?


Geen probleem, want je kunt ook in termijnen betalen. Daardoor is het voor iedereen mogelijk om mee te doen.


Er zijn zoveel cursussen voor zoveel uiteenlopende prijzen. Waarom zou ik voor deze kiezen?


Het is niet aan mij om je te overtuigen. Als je na het lezen van deze info nog niet enthousiast bent, is dit misschien niet de juiste keuze voor jou. En dat is ook oké😊. Omdat ik dit wel een terechte vraag vind, deel ik nog even wat deze training anders maakt.


Deze training is uniek omdat het de enige online training is in dit vakgebied die je helemaal in je eigen tijd en op eigen tempo kunt doorlopen maar waar je ook nog eens persoonlijke begeleiding bij krijgt. Ideaal in deze drukke tijd waarin we toch ook behoefte hebben aan persoonlijk contact!


Daarnaast leer je in deze training niet alleen van mij, maar ook van andere experts. Ik heb namelijk de kennis van diverse experts samengebracht. En is deze info ook nog eens vertaald naar de praktijk waardoor je het meteen in je werk kunt toepassen.


Tot slot wil ik je een stukje openheid over de prijs geven. Ik beloof je dat de prijs eerlijk is. Ik heb hierin de kosten berekend die ik betaal voor de online leeromgeving en nog wat andere technische zaken die nodig zijn voor het draaiende houden van de online leeromgeving. Daarnaast zit er een stukje in de investering voor de tijd die ik eraan kwijt bent, want je krijgt immers persoonlijke begeleiding van mij. Maar dat is het ook. Ik vraag niet te veel. 


Ik ben niet technisch, gaat dit me wel lukken?


Dat weet ik 100% zeker! Je krijgt namelijk een hele duidelijke handleiding. En zelfs als je er dan niet uit komt, sta ik voor je klaar om te helpen. Ook is het tot nu toe elke andere deelnemer gelukt, en als zij het kunnen, kun jij het ook!


Ik heb de post HBO innovatief vrijwilligersmanagement gevolgd. Leer ik dan nog wel iets nieuws in deze training?


Jazeker! Je leert altijd weer wat nieuws. De wereld is namelijk constant in beweging en deze training wordt jaarlijks vernieuwd waardoor je altijd iets leert wat van toepassing is op de huidige tijd. Er hebben al meerdere vrijwilligerscoördinatoren meegedaan die de post HBO innovatief vrijwilligersmanagement hebben gevolgd en er toch weer iets nieuws uit hebben geleerd. Ben jij de volgende?


Wat nou als ik de training niet goed vind?


Er is een niet goed geld terug garantie. Binnen 14 dagen na aanmelding mag je hier gebruik van maken. Er is dus geen reden waarom je het niet gewoon kunt proberen.


Nog twijfels? Doe mee aan de gratis proefles! Aanmelden voor de gratis proefles kan door een mail te sturen naar info@deklimopacademie.nl.


Dit gun ik jou ook


Ik weet nog waar ik een paar jaar geleden stond en zou voor geen geld terug willen. Ik gun jou dit ook en zou het geweldig vinden als ik je mag helpen. Het is mijn missie om zoveel mogelijk vrijwilligerscoördinatoren in Nederland te helpen bij het versterken van de samenwerking met hun vrijwilligers.

 

Want waar waren we toch zonder jou?

Ik doe dit omdat ik geloof dat dit het werkklimaat voor jou verbetert, vervolgens dat van de vrijwilliger en dat de cliënt hierdoor uiteindelijk ook een mooier leven krijgt. Maar ook omdat we jou en de vrijwilligers moeten koesteren. Zonder vrijwillige inzet zou Nederland een stuk minder mooi zijn.

 

En daarom wil ik er voor jou zijn, omdat jij een hele belangrijke factor bent in want Nederland zo mooi maakt. Alleen samen kunnen we impact maken!

 


Gaan we dit avontuur samen aan?😊