Workshop vrijwilligers met een rugzak (kwetsbare vrijwilligers) begeleiden

 

Als coördinator vrijwillige inzet/vrijwilligerscoördinator kun je te maken krijgen met vrijwilligers met een zogenoemd rugzakje (ja, we weten dat dit geen nette term is en gebruiken het ook alleen omdat het voor jou wel duidelijk is waar we het over hebben).


Het aantal vrijwilligers met een zogenoemd rugzakje neemt snel toe. Omdat deze vrijwilligers vaak een stukje extra tijd en aandacht nodig hebben om hun werk goed te kunnen uitvoeren, en voor jou de werkdruk waarschijnlijk al hoog is, kan het een uitdaging zijn om ze goed te begeleiden. Daarom hebben wij deze workshop in het leven geroepen. Zodat jij praktische tips aangereikt krijgt waarmee je vrijwilligers met een rugzak beter kunt begeleiden.

 

In deze workshop leer je

 

 

  • Wat vrijwilligers met een rugzak precies betekent.
  • Praktische tips over hoe je deze vrijwilligers het beste begeleid.
  • Hoe je je grenzen bewaakt en die van de cliënten.
  • Wat je kunt doen als een vrijwilliger zo intensief begeleid moet worden dat hij of zij bijna zelf een cliënt is.
  • Verder nemen we een praktijkcasus door van één van de deelnemers.
  • Tot slot is er aan het einde nog ruimte om te netwerken en ervaringen uit te wisselen.


Dit is wat andere deelnemers van de workshop vonden

 

Wanneer?

Op dit moment staat er geen datum gepland voor deze workshop. Wel kun je jezelf (uiteraard geheeld vrijblijvend) inschrijven voor de wachtlijst. Je ontvangt dan een seintje als er een nieuwe datum gepland is.


Voor nu kun je wel alvast de masterclass vrijwilligers met een rugzak begeleiden kijken. Ook hier delen we praktische tips in over hoe je dit type vrijwilliger het beste begeleid. Daarnaast delen we iets over hoe je weerstand bij collega’s wegneemt en hoe je je grenzen bewaakt. En we nemen 2 leerzame praktijkcasussen door. Zo leer je de theorie meteen toepassen in de prakrijk. Je kunt de masterclass op elk gewenst moment bekijken!

 

Vragen?

 

Vragen over de workshop of masterclass? Stuur ons gerust een mail.