Vrijwilligers motiveren en binden; hoe doe je dat?

Gepubliceerd op 6 september 2021 om 11:45

vrijwilligers motiveren en binden

In een eerder blog kon je lezen hoe je vrijwilligers kunt werven op een vernieuwende manier. Nadat je nieuwe vrijwilligers hebt gevonden en ingewerkt, is het natuurlijk goed om deze vrijwilligers te binden aan jouw organisatie. Het hebben van een team aan trouwe en vaste vrijwilligers is niet alleen heel fijn voor jou als vrijwilligerscoördinator, omdat je altijd een team hebt waar je op kunt bouwen, maar wist je dat dit ook goed is voor het imago van jouw organisatie?

 

Wanneer je een team aan vaste en trouwe vrijwilligers hebt die enthousiast zijn over het vrijwilligerswerk binnen jouw organisatie, werkt dit namelijk positief voor het imago. Het hebben van een positief imago helpt weer bij het aantrekken van nieuwe vrijwilligers, want nieuwe vrijwilligers voelen zich simpelweg sneller aangetrokken tot een organisatie waar de huidige vrijwilligers enthousiast en tevreden zijn en waarvan het imago dus goed is. De huidige vrijwilligers die enthousiast zijn over het vrijwilligerswerk dienen dan als ambassadeurs voor de organisatie.

 

Maar hoe zorg je er nu voor dat vrijwilligers zich binden aan jouw organisatie? Vrijwilligers motiveren en werken vanuit een gezamenlijke missie staan hierin centraal. Laten we hier eens naar kijken.

 

Werken vanuit een gezamenlijke missie

 

Allereerst is het goed om helder te hebben wat de missie is van jouw organisatie en om deze missie vervolgens uit te dragen naar de buitenwereld. De juiste vrijwilliger zal zich aangetrokken voelen en zich willen verbinden aan deze missie. Wanneer een vrijwilliger het gevoel heeft ook echt bij te dragen aan deze missie, zal de vrijwilliger langer actief blijven binnen de organisatie. De vrijwilligers is dan verbonden met de organisatie en haar missie.

 

Vrijwilligers motiveren

 

Het hebben van een gezamenlijke missie en de vrijwilliger ook echt bij laten dragen aan deze missie motiveert, maar er zijn natuurlijk nog andere manieren om vrijwilligers te motiveren. Vrijwilligers motiveren is erg belangrijk in het binden van vrijwilligers. Uiteindelijk heeft iedereen motivatie nodig om iets te doen en dit geldt zeker voor vrijwilligerswerk. In tegenstelling tot betaalde beroepskrachten, krijgen vrijwilligers namelijk niet betaald (soms met uitzondering van de vrijwilligersvergoeding) en hebben zij dus de keuze om hun tijd in te zetten voor jouw organisatie of voor andere organisaties. Het is dus niet zo dat de vrijwilliger afhankelijk is van zijn of haar functie binnen jouw organisatie en de keuze om te stoppen met vrijwilligerswerk is daarom makkelijker gemaakt dan de keuze van een beroepskracht om te stoppen met een betaalde functie.

 

Vrijwilligers motiveren; hoe doe je dat?

 

Hoe kan je vrijwilligers het beste motiveren? Daar is geen eenduidig antwoord in te geven, want elke persoon is anders en elke vrijwilliger is op een andere manier te motiveren. Wel zijn er een aantal zaken die vrijwilligers in het algemeen motiveren. Om de motivatie van individuele vrijwilligers te ontdekken, kan je hier het beste naar vragen (bijvoorbeeld tijdens een intake- of evaluatiegesprek). Zo doende leer je al je vrijwilligers kennen en weet je uiteindelijk wat elke vrijwilliger motiveert.

Laten we nu eens naar drie manieren kijken waarop je vrijwilligers kunt motiveren.

 

Zorgen voor passende begeleiding

 

Wat motiverend werkt voor vrijwel alle vrijwilligers is het krijgen van passende begeleiding. Hoewel er zeker vrijwilligers zijn die het beste functioneren binnen een zelfstandige en zelfsturende functie, willen vrijwilligers over het algemeen niet aan hun lot overgelaten worden. Het is dus zaak om te zorgen dat vrijwilligers passende begeleiding ontvangen en dus in het bezit zijn van wat ze nodig hebben om hun functie goed uit te voeren. Denk hierbij aan heldere planningen, op de hoogte gehouden worden van actualiteiten en ontwikkelingen en bij iemand terecht kunnen met vragen.

 

Beloning

 

Vrijwel iedereen vindt het fijn om beloond te worden voor hun inzet en zo ook de vrijwilligers. Bij een beloning kan je denken aan het geven van een presentje tijdens de jaarlijkse dag van de vrijwilliger, maar je kunt ook denken aan het bieden van een financiële beloning in de vorm van een reiskosten- en onkostenvergoeding of een vrijwilligersvergoeding. In 2021 mag een vrijwilliger jaarlijks een onbelastbare vergoeding van €1800 ontvangen met een maximum van €180 per maand. Veel vrijwilligers zien dit als een mooie beloning.

 

Toon waardering

 

Het waarderen van de vrijwilliger is erg belangrijk, maar nog belangrijker is dat je deze waardering ook toont aan de vrijwilliger. Geef de vrijwilliger af en toe eens een complimentje en wees geïnteresseerd in de nieuwe ideeën die een vrijwilliger heeft en de verhalen die de vrijwilliger wil delen over zijn of haar werkzaamheden.

 

Op welke andere manieren kan je vrijwilligers motiveren en binden?  

 

Het werken vanuit een gezamenlijke missie is dus erg belangrijk in het binden van vrijwilligers aan jouw organisatie. Vrijwilligers motiveren is een andere manier. Je motiveert vrijwilligers onder andere door te zorgen voor passende begeleiding, beloning en het tonen van waardering, maar er zijn natuurlijk nog een hoop andere manieren waarop je vrijwilligers motiveert en bindt aan jouw organisatie. Heb je behoefte om hier meer over te leren? Dan is de basistraining vrijwilligersmanagement iets voor jou.

 

De basistraining vrijwilligersmanagement leert jou hoe je een goede basis legt voor het werken met- en leidinggeven aan vrijwilligers binnen jouw organisatie. Je kunt hier meer lezen over de basistraining vrijwilligersmanagement.

 

Wil je liever meteen weten wat de basisstappen zijn in het goed samenwerken met- en leidingen aan vrijwilligers? Dat kun je lezen in het gratis e-book ‘de basis van vrijwilligersmanagement’.

 

Veel succes met het motiveren en binden van jouw vrijwilligers!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.