Verdiepingstraining vrijwilligersmanagement

 

Training vrijwilligersmanagement

 

Vrijwilligerscoördinator is een boeiend maar soms ook complex vak. Bij het werken met- en leidinggeven aan vrijwilligers komt veel kijken en er wordt steeds meer verwacht van de vrijwilligerscoördinator, maar een complete opleiding vrijwilligerscoördinator was er voorheen nog niet. Daar brengen wij verandering in. De verdiepingstraining vrijwilligersmanagement is namelijk een alles omvattende onlinetraining en opleiding vrijwilligerscoördinator waar verschillende onderwerpen aan bod komen waar vrijwilligerscoördinatoren mee te maken krijgen. In de training komt kennis en ervaring van diverse experts en ervaringsdeskundigen samen en kan volledig in eigen tijd gevolgd worden, want je krijgt één jaar toegang tot de onlineleeromgeving waardoor je de lesstof op eigen tempo kunt doorlopen.


De verdiepingstraining vrijwilligersmanagement is bedoeld voor vrijwilligerscoördinatoren met meer dan één jaar werkervaring. Ben jij vrijwilligerscoördinator en heb je korter dan één jaar werkervaring? Dan is de basistraining vrijwilligersmanagement meer geschikt voor jou.

 

In deze training leer je:

De verdiepingstraining vrijwilligersmanagement bestaat uit 16 modules waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

 

  • Module 1 Trends, ontwikkelingen en toekomstvisie: welke trends en ontwikkelingen op het gebied van vrijwilligerswerk zijn er en hoe gaat de vrijwilliger van de toekomst eruitzien?
  • Module 2 Een toekomstbestendig vrijwilligersbeleid opstellen, bijstellen en vertalen naar de praktijk: hoe stel je een vrijwilligersbeleid op dat past bij de trends, ontwikkelingen én bij de vrijwilliger van de toekomst? En hoe zorg je er vervolgens voor dat het beleid up-to-date blijft en vertaal je het naar de praktijk?
  • Module 3 Vrijwilligerswerk sterk positioneren binnen de organisatie: hoe zorg je ervoor dat iedereen binnen de organisatie weet wat het belang is van vrijwilligers en vrijwillige inzet?
  • Module 4 Vrijwilligers werven: in deze module geven we je tips over hoe je nieuwe vrijwilligers werft. Ook leer je hoe je jongere vrijwilligers binnenhaalt.
  • Module 5 Vrijwilligers verbinden aan de organisatie: op welke manieren kun je vrijwilligers verbinden aan de organisatie?
  • Module 6 Leidinggeven aan vrijwilligers: welke basis leiderschapsstijlen zijn er? Wat is situationeel leidinggeven en coachend leidinggeven en hoe pas je het toe?
  • Module 7 Feedback geven en ontvangen: wat is het belang van feedback en hoe kun je het beste feedback geven én ontvangen?
  • Module 8 Vrijwilligers als team laten functioneren: hoe zet je het Teameffectiviteitsmodel in om vrijwilligers als team te laten functioneren?
  • Module 9 Fundamentele gesprekstechnieken: hoe voer je slechtnieuwsgesprekken, coachingsgesprekken en hoe communiceer je tijdens weerstand en conflicten?
  • Module 10 Het begeleiden van vrijwilligers met een rugzak: hoe begeleid je vrijwilligers met een rugzak het beste en hoe zet je ze in hun kracht? Ook delen we welke veelvoorkomende ziektebeelden er zijn en hoe je hier het beste mee omgaat.
  • Module 11 Omgaan met agressie: wat doe je wanneer je te maken krijgt met agressie?
  • Module 12 Veranderen met vrijwilligers: hoe krijg je vrijwilligers mee in een veranderproces en wat heeft de samenhang van veranderaspecten hiermee te maken?
  • Module 13 Lobbyen en belangenbehartiging: hoe ga te werk wanneer je de mooie taak krijgt om belangen te behartigen en te lobbyen?
  • Module 14 Fondsenwering: wat houdt fondsenwerving in en hoe pas je het op een simpele manier toe?
  • Module 15 Projectmatig werken: hoe kun je het beste aan verschillende projecten tegelijk werken op een manier die voor overzicht zorgt?
  • Module 16 Effectief samenwerken met het management: hoe zorg je voor de best mogelijke samenwerking met het management binnen jouw organisatie? En waarom is dit zo belangrijk?

Hoe werkt het?

Training vrijwilligersmanagement

Na inschrijving ontvang je binnen één werkdag de inloggegevens van onze onlineleeromgeving. Hier kun je de lesstof in eigen tempo doorlopen. We hebben de lesstof opgedeeld in korte stukken, zodat je niet te veel in één keer hoeft te leren. Zo kun je elke dag in 5 minuten tijd al verder komen. En dat is handig, want je hebt het waarschijnlijk al druk genoeg!

Tijdens de training beantwoord je vragen en maak je opdrachten en hier krijg je per mail feedback op. Verder mag je al jouw vragen aan ons stellen in de onlineleeromgeving of per mail. Dat maakt deze onlinetraining interactief en zo kun jij het beste resultaat behalen.

Na afloop van de training ontvang je een digitaal certificaat van deelname met een onbeperkte geldigheidsduur.

Je investering is €595 exclusief btw. Ben je lid van beroepsvereniging AGORA? Dan krijg je 25% korting. Gebruik hiervoor de kortingscode AGORA (gebruik deze code alleen als je ook echt lid bent).

Heb je nog vragen over de training? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je met plezier verder!

 

Beoordelingen van oud-deelnemers

Benieuwd wat andere deelnemers vonden van deze training? Je leest het op deze pagina.

Twijfel je nog of deze training iets voor jou is? Volg dan geheel vrijblijvend de gratis proefles. Wil je hier gebruik van maken? Stuur dan een mail met daarin jouw naam en het e-mailadres waarop je de inloggegevens voor de gratis proefles wil ontvangen.