Twee werelden, één doel: de kracht van samenwerking in zorg

Samen werken aan sterke informele zorg   

 

Informele zorg is onmisbaar in onze samenleving, zeker met het oog op de toekomst. Toch vraagt de samenwerking tussen vrijwilligers, mantelzorgers en beroepskrachten om voortdurende afstemming, wederzijds begrip en een gelijkwaardige relatie. In deze interactieve workshop duiken we in de praktijk van informele zorg en onderzoeken we hoe jij als coördinator of professional dit vormgeeft.

 

Je krijgt inzicht in je eigen rol, leert hoe je collega’s en vrijwilligers kunt motiveren, en wisselt ervaringen uit met anderen uit het werkveld. Samen werken we toe naar concrete actiepunten die jij direct kunt toepassen in jouw organisatie.

 

Waarom deze workshop?

 

Wij (Rianne en Suzanne) hebben deze workshop in het leven geroepen omdat we zagen dat te veel organisaties aan het pionieren zijn op het gebied van informele zorg, terwijl samen leren en uitproberen vaak veel effectiever is. Daarom lijkt het ons mooi om een groep mensen aan elkaar te verbinden die samen leren over hoe informele zorg vormgegeven kan worden.

 

Voor wie?

 

Deze workshop is voor iedereen die zich bezighoudt met het vormgeven van informele zorg, nu aan het uitvogelen is hoe het werkt en dit niet alleen wil doen. Denk bijvoorbeeld aan:

 

  • Coördinatoren vrijwilligerswerk: die mantelzorg en familieparticipatie in hun takenpakket hebben gekregen.
  • Coördinatoren informele zorg/welzijnscoaches: die werken aan samenwerking tussen formele en informele zorg.
  • Zorgmedewerkers: die midden in de transitie zitten naar teams waarin ook vrijwilligers en mantelzorgers een vaste plek hebben.
  • Mantelzorgers en vrijwilligers: als ervaringsdeskundigen binnen de samenwerking.

Door wie?

 

De workshop wordt gegeven door Rianne Burgers en Suzanne de Baere.

workshop informele zorg
workshop inforleme zorg

Rianne werkt bij Atlant en runt daarnaast haar eigen bedrijf Burgers in de zorg. Ze is expert op het gebied van samenwerking tussen formele en informele inzet. Met haar jarenlange ervaring in de zorg weet zij als geen ander hoe het er op de werkvloer écht aan toegaat.


Suzanne is oprichter van De Klimop Academie. Voor die tijd werkte ze in de ouderenzorg, waar ze al vroeg het belang inzag van goede samenwerking met verwanten en vrijwilligers en dit actief stimuleerde.

 

Beiden geloven in de kracht van samenwerking en het leren van elkaar – en brengen dat ook in de praktijk tijdens deze workshop. Hun gedeelde passie voor sterke, gelijkwaardige samenwerking vormt de basis van deze inspirerende workshop.

 

Leerdoelen

 

In deze workshop werken we samen aan:

 

  • Inzicht krijgen in wat gelijkwaardige samenwerking betekent in de praktijk.
  • Bewustwording van de expertrol van de coördinator binnen deze verandering.
  • Handvatten bieden voor het stimuleren en motiveren van collega’s en vrijwilligers.
  • Praktische uitwisseling en inspiratie door samenwerking in kleine groepjes.
  • Formuleren van persoonlijke actiepunten voor de eigen organisatie.

 

Na afloop weet je hoe je een gelijkwaardige samenwerking kunt bevorderen, wat jouw rol daarin is en hoe je collega’s, vrijwilligers en mantelzorgers stimuleert om samen te zorgen.

 

Alle info op een rij

 

  • Datum en tijd: dinsdag 17 juni van 13.00-15.30 uur
  • Locatie: online via Zoom.
  • Aantal deelnemers: minimaal 10 en maximaal 16.
  • Je investering: 210 euro excl. Btw/ 254,10 euro incl. btw. Leden van AGORA krijgen 25% korting. Gebruik hiervoor de kortingscode AGORA op het inschrijfformulier.

  • Aanmelden kan zolang de aanmeldpagina nog openstaat via de onderstaande link (vol is vol). Wil je met meerdere collega’s meedoen? Zorg dan dat elke collega zich aanmeldt. Deelname is persoonsgebonden.

 

Naslagwerk en certificaat

 

Na afloop krijg je de PowerPoint thuisgestuurd als naslagwerk en ontvang je een digitaal certificaat van deelname.

 

Extra: Levenslange toegang tot onze besloten community

 

Als deelnemer van onze scholing krijg je gratis én levenslang toegang tot onze besloten LinkedIngroep: de Kennisgroep Vrijwilligersmanagement. Een inspirerende plek waar je in contact komt met collega’s uit het werkveld, vragen kunt stellen, casussen kunt delen en samen verder kunt groeien in je rol. 

 

Je kunt de groep daarnaast gebruiken om te sparren met vakgenoten en voor extra deskundigheidsbevordering. Wij delen namelijk regelmatig extra kennis in de groep. 

 

Deze community is er speciaal voor (oud-)deelnemers van De Klimop Academie, zodat leren en ontwikkelen niet stopt na één training of workshop. En zodat je er vanaf nu nooit meer alleen voor staat!

 

Vragen?

 

Heb je nog vragen over de workshop? Stuur dan gerust een mailtje naar info@deklimopacademie.nl.

 

Wie weet tot ziens tijdens de workshop!