Cursus succesvol vrijwilligers werven in deze lastige tijd

Vrijwilligers werven

Vrijwilligers werven wordt steeds moeilijker. Maar hoe komt dat nu eigenlijk? En wat kun je doen om toch succesvol nieuwe vrijwilligers te werven? Dat leer je in deze cursus. Daarnaast ga je in de cursus ook echt aan de slag met het werven van nieuwe vrijwilligers. Benieuwd naar de inhoud van de cursus? In deze video vertellen we je er alles over. Of lees de onderstaande tekst even.

Leerdoelen

In deze cursus leer je hoe het komt dat je steeds moelijker aan nieuwe vrijwilligers komt en wat je er tegen kunt doen. De cursus bestaat uit 10 modules waarin je het volgende leert:

 • Module 1 Wat is er aan de hand en wat kun jij doen?
  In deze module leer je hoe het komt dat je steeds lastiger aan nieuwe vrijwilligers komt. De concurrentie is namelijk moordend en daarnaast zijn de wensen en behoeften van vrijwilligers veranderd. We onderzoeken in deze module wat de huidige vrijwilliger wel wilt en hoe je hier op in kunt spelen zodat je toch aan nieuwe vrijwilligers komt. 
 • Module 2 Reflecteren maar
  Hier gaan we eens even kritisch kijken naar alle taken waar je nieuwe vrijwilligers voor nodig hebt. Samen bepalen we welke taken prioriteit krijgen en kies je er één uit waar je in deze cursus vrijwilligers voor gaat zoeken.
 • Module 3 Naar welke vrijwilliger ben je op zoek?
  Het is belangrijk om te weten naar welke vrijwilliger je op zoek bent. Dit komt onder andere omdat vrijwilligers zich persoonlijk aangesproken willen voelen in een wervingsboodschap maar ook omdat je zo zorgt voor een goede match. In deze module helpen we je te bepalen naar welke vrijwilliger je op zoek bent en leer je hoe je een profielschets opstelt. En natuurlijk ga je ook zelf een profielschets opstellen en krijg je daar feedback op.  
 • Module 4 Wervingskanalen
  Waar vind je nieuwe vrijwilligers? En welke kanalen zijn geschikt om jouw ideale vrijwilliger te vinden? Dat leer je in deze module. Als praktijkopdracht ga je een aantal kanalen kiezen waarop je tijdens deze cursus zelf vrijwilligers gaat werven.
 • Module 5 Hoe zet je jouw organisatie aantrekkelijk in de markt?
  Het is belangrijk dat je jouw organisatie aantrekkelijk in de markt zet. Want zo val je op bij potentiële vrijwilligers. En zo zorg je ervoor dat ze kiezen om bij jouw organisatie aan de slag gaan en niet bij die van de concurrent. Daarom leren we je in deze module hoe je dit het beste aanpakt. Samen bepalen we wat het is dat jouw organisatie uniek maakt en hoe je andere mensen binnen jouw organisatie inzet als ambassadeurs. 
 • Module 6 Een pakkende wervingsboodschap maken
  Dan is het nu tijd om jouw wervingsboodschap (vacature) te maken. We leren je wat hierin mogelijk is. Van een geschreven tekst tot aan een video. Ook delen we inspirerende praktijkvoorbeelden van collega organisaties. Tot slot ga je in deze module zelf een wervingsboodschap opstellen en krijg je hier feedback op. 
 • Module 7 Verspreiden maar
  Dan is het nu tijd om jouw wervingsboodschap te verspreiden. We geven je in deze module een aantal tips waarmee je dit op de juiste manier doet en waardoor je ervoor zorgt dat potentiële vrijwilligers jouw vacature vinden. 
 • Module 8 Het selecteren en inwerken van de nieuwe vrijwilligers
  Als bonus leer je in deze cursus ook hoe je een goede selectieprocedure voert en nieuwe vrijwilligers inwerkt. Zo zorg je voor een goede start wanneer je straks nieuwe vrijwilligers hebt gevonden.
 • Module 9 Vrijwilligers behouden
  Als tweede bonus leer je in deze module wat je kunt doen om de vrijwilligers die je al hebt en de vrijwilligers die je straks werft ook echt te behouden. Zo creëer je een vast team aan vrijwilligers waar je altijd op kunt bouwen. 
 • Module 10 Hoe nu verder?
  Tot slot kijken we nog even naar de toekomst. In deze module geven we je een aantal tips mee waarmee je ook in de toekomst succesvol nieuwe vrijwilligers blijft werven. 

Voor wie is deze cursus geschikt?

De cursus succesvol vrijwilligers werven in deze lastige tijd is geschikt voor iedereen die zich bezig houdt met het werven van vrijwilligers en graag wil leren hoe je in deze lastige tijd toch aan nieuwe vrijwilligers komt. Enige voorkennis is niet noodzakelijk. 

Hoe werkt het?

Training vrijwilligersmanagement

De cursus wordt gegeven in een online omgeving, wat je in staat stelt te leren waar je maar wilt en wanneer het jou uitkomt. In dit geval dus geen reistijd, reiskosten en hele cursusdag op een datum die voor jou eigenlijk niet uitkomt. In totaal ben je ongeveer 13 uur kwijt aan de cursus, maar je kunt deze uren helemaal zelf inplannen. Na inschrijving ontvang je binnen 1 werkdag toegang tot de online leeromgeving en heb je vervolgens één jaar de tijd om deze cursus af te ronden. Zo heb je voldoende tijd om de lesstof te doorlopen. 

Door het doorlopen van de modules leer je alle benodigde kennis en vaardigheden. Deze kennis en vaardigheden leer je toe te passen in de praktijk door het maken en uitvoeren van opdrachten, waar je feedback op krijgt. Door het maken van de opdrachten ga je ook meteen in de praktijk aan de slag met het werven van vrijwilligers.

 

Ook krijg je nuttige praktijkvoorbeelden en kun je vragen stellen in de online leeromgeving, zodat de cursus persoonlijk kan worden afgestemd op jouw wensen en behoeften en je persoonlijke leerdoelen behaald worden.

Verder heb je geen aanvullende software nodig. Enkel een computer, laptop, tablet of telefoon met internetverbinding en een lekker kopje koffie of thee is voldoende.

Na afloop van de cursus ontvang je een online certificaat van deelname met een onbeperkte geldigheidsduur.

Wat maakt deze cursus uniek?

Om je een nog beter beeld te geven van de cursus, zetten graag nog even voor je op een rij wat deze cursus zo uniek maakt. 

 • Deze cursus is ontwikkelt door Suzanne de Baere. Zij is een expert op het gebied van vrijwilligersmanagement én marketingcommunicatie. Dat maakt deze cursus een perfecte mix tussen informatie over het werven van vrijwilligers en gerelateerde marketingcommunicatie vraagstukken zoals hoe je een pakkende wervingstekst schrijft, hoe je zorgt dat deze opvalt, en wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een wervingscampagne.  

 • Oud-deelnemers hebben tijdens deze cursus succesvol nieuwe vrijwilligers gevonden. Daarnaast hebben we nog nooit een slechte beoordeling ontvangen over deze cursus. 

 • De cursus is volledig in eigen tijd en op eigen tempo te doorlopen omdat het in een online leeromgeving wordt gegeven, maar is daarnaast toch persoonlijk omdat je feedback krijgt op je opdrachten en al je vragen kunt stellen. Dat maakt deze cursus zeer geschikt voor iedereen die een drukke baan heeft. 

 • Tijdens de cursus ga je ook meteen aan de slag met het werven van vrijwilligers in de praktijk. Zo leer je niet meteen, maar pas je het ook toe in de praktijk! 
 • Tot slot zit de cursus bomvol met voorbeelden van goede wervingsboodschappen waardoor je tijdens de cursus niet alleen een hoop leert, maar ook geïnspireerd wordt. Dit maakt het ontwikkelen van je eigen wervingscampagne een stuk makkelijker. 

Wat kost de cursus?

Deelname aan de cursus succesvol vrijwilligers werven in deze lastige tijd kost €395 exclusief btw per deelnemer. Aan je leidinggevende kun je vragen of deze kosten betaalt kunnen worden vanuit het scholingsbudget. Wil je de cursus zelf betalen maar heb je op dit moment niet voldoende geld om het bedrag in één keer te betalen? Geen probleem! Je mag de cursus in ook in twee of drie termijnen betalen. Wil je hier gebruik van maken? Stuur ons dan even een mailtje. Ook als je twijfelt of deze cursus bij je past, mag je ons altijd een mail sturen. We denken graag met je mee. 

Inschrijven kan door op de onderstaande knop te drukken en het inschrijfformulier in te vullen, of door een mail te sturen naar info@deklimopacademie.nl.

Het bedrag wordt 14 dagen na inschrijving middels een factuur in rekening gebracht. Mocht je onverhoopt toch niet tevreden zijn over de cursus, dan geldt er een niet goed, geld terug garantie (zie algemene voorwaarden voor meer informatie).

Ben jij er klaar voor om te leren hoe je succesvol vrijwilligers werft in deze lastige tijd en om samen aan de slag te gaan? Schrijf je dan vandaag nog in! Twijfel je nog? Dan raden we je aan om het gratis e-book vrijwilligers werven te lezen. Dit e-book is een goed voorproefje van de cursus. 

spoedcursus vrijwilligers werven