Online trainingen over het leidinggeven aan vrijwilligers

Online training leidinggeven aan vrijwilligers

Werken met vrijwilligers in de zorg is van cruciaal belang om het juiste leefklimaat voor de cliënten te genereren, maar werken met vrijwilligers en leidinggeven aan vrijwilligers kan gezien worden als complexe taak indien je niet beschikt over de juiste kennis en vaardigheden.

 

Ben jij een vrijwilligerscoördinator die vrijwilligers in de zorg begeleidt en wil je meer kennis opdoen over het werken met vrijwilligers, vrijwilligers begeleiden en het leidinggeven aan vrijwilligers? Of ben jij een zorgprofessionals en valt vrijwilligers begeleiden onder jouw taken en wil je hier meer over leren? Dan ben je bij De Klimop Academie aan het juiste adres. Hieronder vind je een overzicht aan cursussen en trainingen die je kunt volgen.

Basistraining vrijwilligersmanagement

In deze training leer je hoe je het beste kunt leidinggeven aan vrijwilligers, wat er allemaal komt kijken bij vrijwilligers begeleiden en het werken met vrijwilligers en wat er van jou als vrijwilligerscoördinator verwacht wordt. Er komen verschillende onderwerpen en thema’s aanbod en je krijgt de kans om opdrachten te maken en feedback te ontvangen zodat je nog verder kunt groeien.

 

De basistraining vrijwilligersmanagement is geschikt voor jou als je als een jaar of korter werkt als vrijwilligerscoördinator of als je al meer ervaring hebt en graag je kennis over het leidinggeven aan vrijwilligers, vrijwilligers begeleiden en het werken met vrijwilligers wilt opfrissen.

Meer informatie over deze training vind je op deze pagina.

Spoedcursus vrijwilligers werven

Is jouw organisatie ook veel vrijwilligers verloren en lukt het maar niet om nieuwe vrijwilligers te werven of weet je niet goed waar je moet beginnen? En wil jij inspiratie opdoen om op een vernieuwende manier vrijwilligers te werven en dit leren aan de hand van echte praktijkvoorbeelden? En wil jij stap voor stap uitgelegd krijgen hoe je nieuwe vrijwilligers werft, hoe je een inspirerende en pakkende wervingsboodschap schrijft, en via welke kanalen je deze het beste kunt verspreiden? Dan is deze spoedcursus iets voor jou.

 

Wat je precies allemaal leert in deze cursus kan je hier lezen. 

 

Verdiepingstraining vrijwilligersmanagement 

Bij het werken met- en leidinggeven aan vrijwilligers komt veel kijken en er wordt steeds meer verwacht van de vrijwilligerscoördinator, maar een complete opleiding vrijwilligerscoördinator was er voorheen nog niet. Daar brengen wij verandering in. De verdiepingstraining vrijwilligersmanagement is namelijk een alles omvattende onlinetraining en opleiding vrijwilligerscoördinator waar verschillende onderwerpen aan bod komen waar vrijwilligerscoördinatoren in de zorg en welzijnssector mee te maken krijgen.

 

Meer informatie over deze training vind je op deze pagina.

 

Training op maat

Wil je liever een online training volgen die op maat gemaakt is voor jou en je collega’s? Dat kan door een training op maat aan te vragen. Je kunt hierbij zelf een onderwerp kiezen gerelateerd aan vrijwilligers begeleiden, werken met vrijwilligers en leidinggeven aan vrijwilligers. De Klimop Academie ontwikkeld dan speciaal voor jou en je collega’s een training die jullie individueel kunnen doorlopen in de online leeromgeving. Het voordeel hiervan is dat je situaties uit de praktijk kunt doorgeven, zodat deze praktijksituaties als voorbeeld gebruikt kunnen worden in de training.

 

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een training op maat? Stuur dan geheel vrijblijvend een mail naar info@deklimopacademie.nl met het onderwerp/de onderwerpen die je graag wil leren in de training en voor hoeveel personen je deze wil laten maken. Je ontvangt binnen 5 werkdagen een vrijblijvende offerte.

 

Weet je niet goed welke onderwerpen relevant zijn voor jouw situatie? Stuur dan gerust een mail en dan denk ik graag met je mee.

Hoe werkt het?

Alle trainingen van De Klimop Academie worden verzorgd in een online leeromgeving, wat je in staat stelt om te leren wanneer je maar wilt, waar je wilt, en je kunt de lesstof op eigen tempo doorlopen. Trainingen van De Klimop Academie zijn speciaal ontwikkeld voor vrijwilligerscoördinatoren die werkzaam zijn in de zorg en welzijnssector. De lesstof in de trainingen zijn dus specifiek toegepast op het werken met vrijwilligers in de zorg en vrijwilligers begeleiden en leidinggeven aan vrijwilligers binnen de zorg en welzijnssector. Trainingen van De Klimop Academie onderscheiden zich hiermee van concurrenten waarbij het aanbod gericht is op vrijwilligerscoördinatoren die werkzaam zijn in diverse sectoren en waarbij dus niet alle lesstof altijd van toepassing is op jouw situatie.

 

Je kunt zelf een startdatum kiezen waarop je aan de slag gaat met de training en vanaf deze startdatum heb je een aantal weken (op de pagina van de betreffende training of cursus kun je zien hoe lang) de tijd om de training af te ronden. In de online leeromgeving en via de mail kan je alle vragen stellen die je wilt en zal je persoonlijke begeleiding ontvangen.

 

Ben jij er klaar voor om een nog betere vrijwilligerscoördinator te worden? Schrijf je dan nu in voor de basistraining vrijwilligersmanagement, verdiepingstraining vrijwilligersmanagement of de spoedcursus vrijwilligers werven of laat een training op maat ontwikkelen.