Werken met vrijwilligers in de gezondheidszorg

werken-met-vrijwilligers

Krijg jij tijdens je dagelijkse werkzaamheden te maken met vrijwilligers en wil je graag meer te weten komen over de beweegredenen van vrijwilligers? Dan is dit e-learningtraject iets voor jou.

De inzet van vrijwilligers wordt binnen de zorg en welzijnssector steeds belangrijker. De wereld van het vrijwilligerswerk is in beweging en de vrijwilliger veranderd, waardoor het werken met vrijwilligers steeds complexer wordt. Daarom is het voor zorgprofessionals goed om zich te verdiepen in de wereld van het vrijwilligerswerk.

Voor wie?

Dit e-learningtraject is geschikt voor alle zorgprofessionals die tijdens hun werkzaamheden te maken krijgen met vrijwilligers en voor nieuwe vrijwilligerscoördinatoren die voor het eerst gaan samenwerken met vrijwilligers. Je hoeft niet in het bezit te zijn van specifieke voorkennis of een speciale vooropleiding.

Leerdoelen

Tijdens dit traject leer je:

  • Wat intrinsieke- en extrinsieke motivatie inhoudt;
  • Wat de algemene redenen zijn waarom mensen zich vrijwillig inzetten;
  • Hoe je erachter komt wat jouw vrijwilligers beweegt;
  • Wat je eigen rol is in het werken met vrijwilligers;
  • Hoe je om kunt gaan met moeilijke situaties, mocht de samenwerking niet soepel verlopen;
  • Hoe je up-to-date kunt blijven in het werken met vrijwilligers.

Je hebt ongeveer 2 uur de tijd nodig om dit traject te doorlopen. Je kunt deelnemen voor €22,50 en krijgt dan 6 weken toegang tot het traject. Betalen kan achteraf middels een factuur of een betaalverzoek.

Wil je accreditatiepunten ontvangen?

Je kunt dit e-learningtraject ook bij onze Partner E-nursing volgen. Het voordeel is dat je bij E-nursing 2 accreditatiepunten krijgt in het kwaliteitsregister V&VN na het succesvol afronden van dit traject. Wanneer je het traject via De Klimop Academie zelf volgt, ontvang je geen accreditatiepunten.

Inschrijven

Inschrijven kan door dit formulier in te vullen. Tussen de inschrijving en gewenste startdatum moeten minimaal 3 werkdagen zitten. Zo is er voldoende tijd om jouw account aan te maken en je de instructies voor de online leeromgeving toe te sturen.

Heb je vragen of het e-learningtraject ‘Werken met vrijwilligers in de gezondheidszorg’ of twijfel je of dit traject bij je past? Neem dan gerust contact op door een mail te sturen naar info@deklimopacademie.nl

Wil je liever deelnemen aan een uitgebreide training? Kijk dan eens of de basistraining vrijwilligersmanagement iets voor jou is.